Project Name

MANEZHI I MBYLLUR, EQUOS RESORT

 • type

  Equestrian facility

 • status

  Project Idea

 • client

  Equos SH.P.K.

 • location

  Equos Resort, Mullet, Tiranë

Project Details

Manezhi i mbyllur – pjesë e Equos Resort – përfaqëson një ndërtesë në funksion të sportit të kalërimit. Të gjendur pas një faze studimore dhe analitike të situatës dhe gjendjes ekzistuese, vumë re vlerat e këtij procesi në fazën pasuese të projektit. Identifikimi i objektivave kryesore, përpunimi grafik i projektit, konfliktet dhe marrëveshjet përbëjnë një fazë tjetër të ndërhyrjes, rishikimit dhe jetëzimit të këtij objekti shërbimi.

Në krijimin e kësaj hapësire u përfshimë në një përfytyrim shoqëror (që analizon kohën dhe hapësirën). Refuzimi i zonave me përdorim të ulët, dhe dëshira për të përhapur ndjesinë e rehatisë në jetën e njerëzve që e frekuentojnë, ishin themele të procesit të dizajnit. Ndërtesa e manezhit sistemohet me zgjerimin e hapësires së përbashkët të jashtme dhe mirëkrijimin e ambienteve ndihmëse që do t’i duhen për të funksionuar si hapësirë shërbimi në brendësi të kompleksit Panto Resort. Materialet natyrore të përdorura, si: druri dhe guri vendas, ndikojnë në përshtatjen me kontekstit rural dhe përdorimin e objektit.

Ndërtesa aksesohet lehtësisht nga këmbësoret dhe automjetet. Përballë hyrjes kryesore të manezhit, gjendet hapësira e manezhit të hapur që i jep frymëmarrje funksionit publik. Me rëndësi për ndërtesën është fasada me pamje nga rruga, e cila do të bëhet identifikuese për objektin dhe kompleksin në tërësi.

Sipërfaqe totale ndërtimi: 3 220 m2

 

Ekipi i punës: Jurtin Hajro, Premton Braha

Three Columns