Project Name

ODEON, POGRADEC

 • type

  landscape design project

 • status

  project idea

 • client

  -

 • location

  Pogradec Promenade

Project Details

Odeoni ndodhet në qytetin e Pogradecit dhe përfaqëson një hapësirë publike shumë-funksionale në përfundim të shëtitores ‘Europa’ pranë pedonales në bregun e Liqenit të Pogradecit.

Amfiteatri i hapur është dizenjuar për të ofruar hapësira për tu ulur, për të pushuar, si edhe hapësira rekreative e argëtimi për fëmijë dhe të rritur.

Me një kapacitet përdorimi me 600 vende uljeje dhe rreth 2000 persona në total, odeoni është konceptuar në sajë të disa elementeve të ndryshme arkitektonike dhe peizazhistike, si: shkallaret, format kuboide të fragmentuara, orientime të shumëfishta që ofrojnë larmi të panoramave të qytetit, integrimi i bimësisë dhe elementeve të tjera natyrore me karakter vendas.

 

Ekipi i punës: Jurtin Hajro, Egin Zeka, Fiona Mali, Premton Braha, Mario Alla, Sindi Balla

Three Columns